Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در بیمارستان کوثر شیراز، سالها است که پت اسکن انجام می گیرد اما رادیو داروی آن یا همان FDG, از جاهای دیگر و از استان البرز تهیه می شد که کوتاه بودن نیمه عمر این ماده و لزوم کوتاه بودن فاصله تولید تا مصرف آن، مشکلاتی را فراهم می آورد و هزینه ها را چند برابر می کرد‌.

با استقرار و بهره برداری از دستگاه سیکلوترون در این مرکز درمانی خیریه، و با توجه به کاربردهای گسترده سیکلوترون که یک شتابگر هسته ای است، تشخیص بیماری ها به ویژه سرطان با هزینه کمتر، برای اولین بار در جنوب کشور، امکان پذیر شده است که تاکنون بیماران یا مجبور به سفر به کشورهای همسایه بودند و یا شهرهای تهران و مشهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار فارس در آیین راه اندازی و بهره برداری از مرکز سیکلوترون بیمارستان کوثر، با اشاره به مرکزیت پزشکی شهر شیراز در جنوب کشور و حتی در بین کشورهای همسایه، به لزوم استقرار بهترین امکانات تشخیصی و پزشکی در این شهر تاکید نمود.

محمدهادی ایمانیه، همچنین از کیفیت خوب بخش های مختلف بیمارستان خیریه کوثر تعریف نمود و گفت: خوشبختانه، شخص دکتر تابنده و همچنین خانواده نصیری از ابتدای تاسیس این مرکز درمانی، هیچ وقت زیر بار کاهش کیفیت نرفته اند و کیفیت عالی خدمات پزشکی، خط قرمز مدیران این بیمارستان بوده است.

 از بیمارستانی به نام حضرت زهرا(س)، کسی محروم بیرون نمی‌رود

استاندار فارس در ادامه به قیمت و هزینه های درمانی هم گریزی زد و گفت: تا جایی که خبر دارم، دومین خط قرمز مسئولین بیمارستان کوثر این است که قیمت ها به شکلی باشد که کسی از در بیمارستانی که به نام حضرت زهرا (سلام الله علیها) نام گذاری شده است، محروم و دل شکسته، بیرون نرود.

ایمانیه در پایان قول مساعدت سه میلیارد تومانی برای کمک به بیمارستان کوثر را داد که قرار شد با مشارکت مجمع خیرین‌ سلامت فارس، به تدریج پرداخت شود.

 

مدیرعامل بنیاد قلب فارس، هم در این مراسم گفت: دستگاه سیکلوترون به تولید رادیو داروی FDG می پردازد که بیمار مشکوک به سرطان با مصرف این دارو، آماده تصویربرداری PET برای تشخیص بیماری می شود.

محمود تابنده ادامه داد: با مجموعه پت اسکن فعالیت هایی مثل شناسایی تومورهای خوش خیم و بدخیم در مراحل اولیه، تعیین نقاط متاستاز تومورها و عود دوباره تومورها بعد از جراحی، مرحله بندی بیماران با ضایعه بدخیم، ارزیابی اثر درمان بر ضایعات بدخیم، تشخیص بیماری های قلبی و مغزی و تشخیص بیماری های عفونی و التهابی با منشا نامشخص انجام می گیرد.

تابنده در ادامه از ساز و کار پت اسکن، گفت: سلول ها قبل از تغییر ساختاری و آناتومیکی و به شکل تومور درآمدن، تغییراتی در مصرف و متابولیسم آنالوگ گلوکز پیدا می کنند که باعث افزایش میزان جذب 18F-FDG در آنها می شود و همین موضوع باعث تشخیص وجود ضایعات تومور در بافت های بدن می شود.

مدیر بیمارستان کوثر نیز در مصاحبه با خبرنگار فارس گفت: مرکز سیکلوترون بیمارستان کوثر با صرف ۴ سال وقت و حدود ۳۳ میلیارد تومان، ساخته شده که در حال حاضر با بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان هم قابل خرید و بهره برداری نیست.

برمک تابنده ادامه داد: دستگاه سیکلوترون بیمارستان کوثر، توانایی تهیه رادیو داروهای ۱۵ مرکز پت اسکن را دارد که پیش بینی شده است، بتواند پت اسکن بیمارستان نمازی شیراز و پت اسکن های شهرهای بوشهر و اصفهان و بندرعباس را که در آینده ای نزدیک، راه اندازی می شوند، پشتیبانی کند و به خاطر همین موضوع است که ما این دستگاه را سیکلوترون ایران می دانیم نه سیکلوترون بیمارستان کوثر شیراز.

پیشرفته ترین دستگاه پزشکی هسته ای 

تصویربرداری به روش PET یکی از روش های تشخیص است. در این روش تصویر با دقت و کیفیت بالا و نویز و اختلال بسیار اندک در اختیار متخصصان بیمارستانی قرار می گیرد. این روش پیشرفته ترین دستگاه پزشکی هسته ای است.

پت سی تی(PET CT) یک روش تشخیصی پزشکی دوگانه یا هیبرید است که در طراحی آن تصویربرداری تابش پوزیترون (PET)  با CT ادغام شده است. جزء PET این سیستم عملکرد ارگان ها را به تصویر می کشد و جزء CT تعیین محل یا جانمائی را انجام می دهد.

امروزه شایع ترین کاربرد این روش بررسی تومورهای بدخیم می باشد. این روش اطلاعات بسیار ارزشمندی از وضعیت اولیه تومورهای بدخیم و میزان گسترش موضعی یا دوردست آنها در بدن فراهم می کند که راهنمای بسیار مفید پزشک معالج برای انتخاب مناسب ترین روش درمانی می باشد.

همچنین برای ارزیابی وضعیت بیماری در حین درمان یا پس از ختم درمان نسبت به روش های مرسوم تصویربرداری مانند سی تی اسکن و ام آر آی بسیار دقیق تر است. 

برای انجام تصویربرداری به روش PET باید یک نوع رادیو دارو به بدن فرد بیمار تزریق شود که این رادیوداروها توسط دستگاه سیکلوترون تولید می شود.

دستگاه سیکلوترون به تولید داروی FDG می پردازد که بیمار مشکوک به سرطان با مصرف این دارو، آماده تصویربرداری PET برای تشخیص بیماری می شود.

از آنجا که نیمه عمر رادیو داروهایی که تولید می شود بسیار کوتاه و حدود ۱۱۰ دقیقه است، دستگاه سیکلوترون ترجیحاً باید در بیمارستان باشد تا بتواند در کنار دستگاه PET قرار گیرد و در زمان نیاز، رادیو دارو را در همان جا تولید و برای مصرف عرضه کند به همین دلیل تولید آن در کشور ضروری است.

البته 2 نمونه کوچک دستگاه سیکلوترون، در بیمارستان مسیح دانشوری تهران و بیمارستان رضوی مشهد نصب و راه اندازی شده است.

از دیگر کاربردهای پت در پزشکی می توان به تصویربرداری وضعیت حیاتی بافت قلب قبل از انجام جراحی قلب باز و تصویربرداری مغز، برای تعیین کانون ایجاد تشنج و بررسی اختلالات حافظه مانند آلزایمر و نظایر آن، اشاره کرد.

رادیودارو یا ردیاب، تشعشعاتی از خود ساطع می کند، که دستگاه پت اسکن آن ها را می گیرد و تصاویری که از شما گرفته می شود نشان می دهد ردیاب کجا رفته است، که اگر ردیاب در مناطقی خاص تجمع یابد می تواند نشانه بیماری باشد.

امید است با هماهنگی بین دولت و بیمه ها، پوشش بیمه ای این خدمت نیز فراهم شود و شرایط استفاده آن برای عموم بیماران نیازمند، تسهیل گردد، چرا که در حال حاضر، هزینه پت اسکن حدود ۸ میلیون تومان می باشد.

در پایان با حضور ایمانیه، استاندار فارس، علیرضا پاک فطرت، نماینده شهر شیراز و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مجمع خیرین سلامت استان و بیمارستان کوثر با اهدای لوح تقدیر از همیاری خیرین این مرکز، سپاسگزاری به عمل آمد.

نیکو طالع و شکوه طالع(همسر دکتر محمود تابنده) که به یاد پدر مرحومشان، حبیب طالع، که خود نیز جزء خیرین بیمارستان کوثر بوده است، مخارج ساختمان سیکلوترون را پرداخت کرده بودند‌ و لیلا متفرس همسر مطیع الله، برای تقبل هزینه های تغییر کاربری طبقه دوم بیمارستان از اداری به درمانی، مورد تقدیر قرار گرفتند.

در پایان خیرین با اهدای مبالغ و خدمات مختلفی به بیمارستان کوثر و بنیاد خیریه قلب فارس، خود را در این کار بزرگ سهیم نمودند که خانواده نصیری با اهدای 13 و نیم میلیارد تومان، پیشتاز این عرصه بودند.

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: بیمارستان کوثر شیراز خیرین بهداشت و درمان استاندار فارس تشخیص سرطان میلیارد تومان تشخیص بیماری راه اندازی رادیو دارو پت اسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۸۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز عملیات اجرایی امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق کلان شهر شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد میرزایی در حاشیه عملیات مذکور گفت: از صبح سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه عملیات امحاء مزارع مذکور در سطح 270 هکتار از اراضی منطقه گردخون در حومه کلان شهر شیراز آغاز شده است. 

این مقام مسئول با اذعان به اینکه کار قلع و قمع مزارع گندم و جو آبیاری شده با فاضلاب خام با بکارگیری قریب به 20 دستگاه تراکتور و پنج دستگاه لودر در حال انجام است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود این اقدام در بیش از ده قطعه از مزارع تا پایان روز به اتمام برسد. 

وی با بیان اینکه کار امحاء مزارع به دستور مقام قضایی و نظر شبکه بهداشت و درمان مبنی بر آلودگی مزارع در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز قرار گرفته است، ابراز کرد: این عملیات با مشارکت دستگاه‌های متولی در قالب گشت‌های هم‌پوشان برنامه ریزی و به مرحله اجرا رسیده است. 

میرزایی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عموم جامعه و تولید محصول سالم عاری از هرگونه آلودگی خط قرمز متولیان تولید است، بیان کرد: جهاد کشاورزی همگام با دیگر نهاد‌های ذی مدخل به طور جدی با هرگونه تهدید سلامت مردم مقابله و با سوء استفاده گران به هر شکل ممکن برخورد قانونی خواهد کرد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ضمن اطمینان خاطر به مصرف کنندگان محصولات کشاورزی به جهت صیانت از تولید محصول سالم و با کیفیت افزود: صیانت از تولید محصول سالم امری فرا دستگاهی است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق شیراز
  • دستور دادستانی برای راه‌اندازی پایگاه امداد دریایی گناوه
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • مقام مسوول درباره مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی: در میهمانی شخصی رخ داده / ترجیح می‌دهیم در این مورد صحبتی نشود / معاون دادستان شیراز: تا کنون سه نفر از عوامل مرتبط با حادثه بازداشت شده‌اند
  • مراحل راه اندازی ابتدایی سامانه املاک و اسکان آغاز شده است
  • جزئیاتی از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه